Kardok, Tőrök, Bárdok
Kések
Damaszk
Apróságok, kiegészítők
Elérhetőségeim
Magamról...
A műhely... Magyar Vizsla
Bogáncs teszt 2.
Visszalépés
Tesztelő: nádor

Mai nap termése, egy kis munka a szabadban a Bogánccsal.
Duna part pecázással. Ebéd paprikáskrumpli (a halban nem igazán bíztam ).
Előkészületek:

A bográcsban a korábban összevágott hagyma, paprika, paradicsom, stb... (kis segítséget nyújtott a mihamarabbi elkészüléshez egy Bacho is, de mivel Mek kezelte, ezért nem mérvadó)


A késsel a pengevastagsága ellenére szép vékony szeleteket lehetett vágni a paradicsomból és apróra összedarabolni a hagymát. Egyáltalán nem repesztette egyiket sem. Egyes fázisokat kicsit nehezebb volt elvégezni (pl. paprika csutkájának eltávolítása) a széles penge miatt, de kis fogásváltás és odafigyelés, aztán ment is minden, mint a karikacsapás! -

Kaja után egy kis kísérletezés: Jó vastag penge, gondoltam ki kell bírnia egy kis ütlegelést Ezért először nekiestem egy kisebb ágnak (természetesen ütőfa segítségével):Végeredmény kb. négy ütés után:Ezt követően egy kb. 6-7 cm átmérőjű száraz, szikkadt uszadékfa következett:A pengeszélességhez viszonyításként:


Ezzel már egy kicsit meg kellett küzdeni, de igazán komoly kihívást nem okozott. Az egész művelet után már nem vitte a szőrt a karomról, ezért egy párszor meg lett húzva bőrön és már ismét borotvál (hozzátenném az N678 acélhoz, hogy most először kellett élezni a kést amióta nálam van).
A képek minőségéért bocsánat, telefonnal készültek.

Visszalépés