Kardok, Tőrök, Bárdok
Kések
Damaszk
Apróságok, kiegészítők
Elérhetőségeim
Magamról...
A műhely... Magyar Vizsla
Bogáncs teszt 3.
Visszalépés
Tesztelő: nádor

A mai nap, szintén Duna part, most Dunabogdánynál. Kivételesen a belógatott peca mellett egy hal is a horogra került!

Régen volt már hozzászólás személyes kedvencem topicjában, ezért egy pár képpel untatnám a tisztelt nagyérdeműt!
Bár már ilyen kép készült korábban is, de egy kis tollaság készítés tűzgyújtás előtt (nem vagyok profi, de igyekeztem mindent megtenni a cél érdekében. Hozzá tartozik, hogy a Bogánccsal nem is okozott nehézséget):
A Wengerrel Igory dolgozott, ezért néz ki sokkal jobban az ő ága (de a célnak mindkettő megfelelt)


Ezt követően szikravetővel ("Nagy Svéd") tűzgyújtás. Bogáncsot használtuk segítségnek. A kaparóéllel olyan szikrákat lehetett csiholni, hogy 2-3 húzás után már vidáman lobogott is a tűz!  


A kés pengéje így nézett ki a szikravetőzés után. A fotózást követően a Dunában két perc alatt le is tisztítottam a pengét, mostanra semmi nem látszódik rajta!


Majd a művelet befejezésénél is komoly segítséget nyújtott a kis kés:

Amiről nem készült fénykép, ismét ütőfa segítségével daraboltam a gyújtóst és a tüzelni valót a sütéshez. A kis penge kapott ütlegelést, faragtam vele, halat készítettem elő, szikravetővel használtuk és közben pár mozdulattal a Dunába áztatva pillanatok alatt le lehetett tisztítani.

A G10 markolattal együtt az egész kést csak beáztattam a vízbe, majd átdörzsöltem. Most hazaérve ismét egy párat húztam a z élen bőrszíjon, mostanra már megint borotvál az éle!
Tudom, hogy ez a kis kés nem a legszebb forma, de egyszerűen imádom! Fogása, pengekialakítása remek munkakéssé teszi, a pengevastagsága pedig (Joeni után szabadon ) megadja a "túlélő flash-t" neki!

Ui: a fotók minőségéért ismét bocsánat, de megint mobillal készültek. Most van jó aksim a fényképezőgéphez, erre az egészet otthon felejtettem!

Visszalépés